Psychosociaal Hulphond

Een Psychosociaal Hulphond© is een hond die je helpt om beter te begrijpen hoe je aankijkt tegen verschillende situaties en omstandigheden uit het dagelijks leven. Hoe gebeurtenissen, gedachten en gevoelens je gedrag beïnvloeden.

Hij leert je vooral om je eigen gedrags- en denkpatronen makkelijker te identificeren en beter om te kunnen gaan met je eigen, unieke emotionele reacties. Om uiteindelijk problematieken zelf bij de oorzaak aan te kunnen pakken.

De intuïtieve intelligentie van een Psychosociaal Hulphond© is vooral nuttig om meer inzicht te verkrijgen over persoonlijke ruimte: bijvoorbeeld in de individuele behoefte aan meer nabijheid of juist meer afstand.

De wetenschap toont steeds meer bewezen effectiviteit aan bij de inzet van een Psychosociaal Hulphond© binnen diverse thema's van persoonlijke ontwikkeling. In onze Praktijk kunnen een Border Collie, Labradoodle(s), Pyreneese Herdershond (poil long) en/of Jack Russell Terriër(s) fasciliteren als Psychosociaal Hulphond©. Welke hond(en) wordt ingezet is afhankelijk van de coach-, hulp- of leervraag.

IMG_9497