Over

IMG_9370

Gezicht achter Psychelbeeld is Dewi van den Bossche (1979). Zij studeerde in 2002 als Bsc in Scientific Research Act. Binnen het vakgebied Toegepaste Psychologie werden  diverse kopstudies gevolgd. Hierdoor is een grote specialisatie ontstaan op het gebied van Competentie-& Talentontwikkeling, Oplossingsgerichte Coaching en Dierondersteunende Interventies.
Handvatten daarbij zijn onder andere Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Rationeel Emotieve Therapie (RET), Systematisch werken, Actieve Imaginatie, Remedial Teaching, de Psycho-educatie methodiek Geef me de 5 en de Psycho-fysieke methodiek Rots & Water.

Opleiding & Ervaring 

"Mijn Praktijk is in 2002 ontstaan vanuit het idee dat dieren bepaalde eigenschappen bezitten die het oplossen of hanteren van uiteenlopende problematieken mogelijk maken. Hun spontane gedrag voor interactie, leveren kansen en voordelen op die veel moeilijker te verkrijgen zouden zijn in hun afwezigheid.

Mijn C.V. is rijk aangevuld met brede scholing op kynologisch gebied en Diertherapeutische Toepassing. Er werden diverse instructeursopleidingen- trainingen en cursussen gevolgd in zowel binnen- als buitenland.
Ik beschik over aantoonbare,  zeer diep doorleefde kennis en ervaring in het werken met honden van alle rassen en leeftijden. Ik ben in het bezit van een VOG voor het specifieke screeningsprofiel Gezondheidszorg en Welzijn Mens & Dier.

Het professioneel werken met honden is begonnen vanuit een liefde voor dieren, waarbij honden in het bijzonder. Het maximale uit iedere unieke mens-/dier relatie kan alleen behaald  worden als mensen in volledige verbinding met zichzelf staan. Vanuit deze gedachte werk ik dagelijks vol overgave in mijn Praktijk.  Vanuit een breed netwerk werk ik regelmatig samen met andere (honden)professionals"

Toegepast Onderzoek:

Adres Hogeschool Wageningen:
HBO Educatie & Kennismanagement
Minor "Dieren in Therapie"

Open Universiteit | Anthrozoology
Anthrozoology
A.A.I. Practice and Research
Animal Assisted Education
Ethology

Kynologisch C.V.:

Instructeursopleidingen:
Kynologisch Instructeur I
Kynologisch Instructeur II
Kynologisch Instructeur Freestyle
Kynologisch Instructeur Hoopers
Kynologisch Instructeur Treibball
Kynologisch Instructeur Dogfrisbee

Opleiding
Kynologisch Gedragstherapeut: 

Anatomie, Pathologie & Fysiologie
Trainingstechnieken
Gedragsherkenning & Roedelgedrag
Wet & Dierenrecht
Evolutionaire Psychologie
Ras & Gedrag
Diagnostiek

Dierbegeleider A.A.I. (Pets4Care)
Shelter Medicine
(Faculteit  Dierengeneeskunde Universiteit van Utrecht)
Masterclass Tracking & Trailing
HS-Class Professional Handling
Erkend Hondenuitlaatservice (HUS)
(Martin Gaus Academie Lelystad)

Hondenmassage
Acupressuur bij honden
EHBO bij honden
Reanimatie bij honden
Hersenwerk voor Honden
Stress bij honden (Colour of Dogs)
Homeopathie bij dieren
Voedingsleer

De Praktijk is onlosmakelijk verbonden met "Du Belle Bijou": een FCI erkende en geregistreede kennel. Vooral bekend door het ras Jack Russell Terriër, maar zo nu en dan ook actief met andere rassen zoals de Berger des Pyrénées en Border Collie.

Het tonen van een goede gezondheid ("fit for function") en het tonen van rasspecifiek gedrag is fascinerend.  Vanuit de Praktijk doen we dit o.a. ten behoeve van een positieve bijdrage aan een duurzaam en verantwoord fairfokbeleid in Nederland.

"Du Belle Bijou" FCI Jack Russell Terriërs is Ingeschreven en geregistreerd  bij de Raad van Beheer in Nederland en aangesloten als Clubfokker van de Nederlandse Vereniging voor Jack Russell Terriërs (NVJRT). Er wordt uitsluitend gefokt conform de laatste welzijn-en gezondheidseisen: alle nesten voldoen aan het Verenigingsfokregelement.

Psychelbeeld is gevestigd aan de rand van Tilburg. Omringd door onze prachtige dieren en veel natuur. De Praktijk is gelegen midden in een ecologische tuin. De inrichting ervan stimuleert zoveel mogelijk natuurlijke kringloop en duurzaamheid.

Welkom op afspraak.

Lokatie