Kwaliteitsstandaard

Wanneer het gaat om de inzet van dieren, horen hier kwaliteitseisen, criteria en (overheids)regels bij. Niet alleen aan inhoudelijke trajecten zelf, maar ook aan diegene die deze verzorgen.

Een dier dat in onze Praktijk aan de slag gaat, wordt zorgvuldig geselecteerd. Hij moet passen bij de persoon, de taak en de omgeving waarin hij aan het werk gaat.Hierbij horen ook de unieke karaktereigenschappen en/of rasspecifieke kenmerken. De geschiktheid is afhankelijk van het basiskarakter en zijn basisvaardigheden. Werklust en binding met de mens, zijn naast stabiliteit en herstellend vermogen belangrijk.

Onze roedel bestaat uitsluitend uit sociaal, volwassen en stabiele honden (>18 maanden). Iedere hond is aan de hand van Internationale Kwaliteitsstandaarden opgeleid tot Psychosociaal Hulphond©.
Begeleiders hebben minimaal een afgeronde HBO-opleiding binnen Zorg, Welzijn of Onderwijs. Het C.V. is altijd ruim aangevuld met brede, adequate en professionele scholing op kynologisch gebied en Diertherapeutische Toepassing, 
heeft een groot aantal ervaringen met de afzonderlijke dieren in verschillende situaties, is minimaal 25 jaar oud en in het bezit van een VOG op het specifieke screeningsprofiel Gezondheidszorg en Welzijn van Mens & Dier.

Int. Ch. Bright Sprits Delling of Dawn